Posted in: Blog Recenzia

Salomon S/LAB Ultra 3 verzia 2: Dajú sa ešte vôbec vylepšiť?

Značku Salomon nikomu z oblasti outdooru a trailového behu asi netreba nijako zvlášť predstavovať. Ich S/LAB rad je určený pre tú najnáročnejšiu skupinu bežcov, ktorá sa sústreďuje na maximálny výkon a pohodlie. Keď Salomon uviedol na trh topánku S/Lab Sense, vyvinutú pôvodne pre Kiliana Jorneta na Western States 100, stala sa rýchlo najpredávanejším modelom trailovej topánky Salomonu a asi málokto si myslel, že ju niečo môže prekonať. Sám som v nej odbehol svoje prvé ozajstné ultra preteky a dlho som si myslel, že je neprekonateľná.

Prišiel však rok 2017, víťazstvo Francois D’Haene na UTMB v novom prototype od Salomonu, a zrodil sa nový kráľ ultra-trailových topánok, Salomon S/Lab Ultra, najpredávanejší S/Lab model v doterajšej histórii Salomonu.

Read more
Posted in: Blog Recenzia
maurten solid

Maurten Solid 225

Značka Maurten a jej výživové produkty sú už medzi športovcami vcelku známe a používané. Keď pred pár rokmi prišli so svojim revolučným hydrogel nápojom a neskôr klasickým gelom, priznám sa, že ma ako jedinca posadnutého novými výdobytkami vedy hneď zaujali, aj keď spočiatku som bol mierne skeptický. Keď som si však pozorne prečítal, na čom sú ich produkty založené a vyskúšal si ich aj na vlastnej koži, či skôr žalúdku, tak som sa stal ich nadšeným používateľom. Samozrejme, prispelo aj potvrdenie ich fungovania od takých atlétov ako sú Eliud Kipchoge a Kilian Jornet.

Read more
Posted in: Blog Knihy Recenzia
Maraton a jiné pošetilosti

Luboš Brabec – Maraton a jiné pošetilosti

Túto naozaj útlu knihu s príznačným názvom Maraton a jiné pošetilosti som zhltol ako sa hovorí, na počkanie. Je to malá a milá brožúrka a v nej 36 krátkych príbehov. I keď po správnosti by bolo by lepšie napísať 36 fejtónov. A keďže fejtón je ako formát priam predurčený vyvolať silnú polemiku, na rôznych fórach k tejto knihe nájdete názory v plnom spektre. Od totálnej kritiky až po veľkú spokojnosť.

Read more
Posted in: Blog Knihy Recenzia
ultramaratonec

Charlie Engle – Ultramaratonec

Kniha Ultramaratonec v mojej knižnici chvíľu čakala na svoju príležitosť. Tuším som ju vtedy kúpil paralelne s dvomi titulmi o  Zátopkovi a novinkou od Adharananda Finna – The Rise of the Ultra Runners. Pravdou však je to, že keď som si ju otvoril jedného večera po prvý krát, tak som rovno zhltol polovicu tejto 300 stranovej publikácie. Na druhý deň som dorazil druhú. Lebo táto kniha, v anglickom originále známa pod názvom Running Man, tak to je nálož od začiatku do konca.

Read more
Posted in: Blog Knihy Recenzia
Můj dlouhý běh

Daniel Orálek – Můj dlouhý běh (krátka recenzia)

Daniela Orálka snáď netreba bežeckej verejnosti bližšie predstavovať. Tento borec na ultramaratónskych vzdialenostiach spoza rieky Moravy má na svojom konte naozaj dlhý zoznam bežeckých zárezov po celom svete. Či sa jedná o vystúpenia na legendárnom Spartathlone, pekelne horúci Badwater ultramaratón, mystický Copper Canyon Ultra alebo ktorýkoľvek iný z plejády ďalších zaujímavých behov, pre mnhohých z nás sú to výkony a vzdialenosti ako z inej planéty. V roku 2014 Daniel Orálek tie najzaujímavejšie spomienky spojil do pútavého bežeckého príbehu v knihe Můj dlouhý běh. V roku 2018 bolo vydané aj druhé, doplnené vydanie.

Read more
X